Den 20-åriga offensiva mittfältaren Joseph Ceesay är klar för Dalkurd och kommer att spendera den kommande säsongen på lån från Djurgårdens IF. Ceesay inledde fotbollskarriären i Hässelby SK och fick därefter sin fotbollsfostran i IF Brommapojkarna. Han har tillhört Djurgårdens IF sedan 2014. Sommaren 2017 lånades Ceesay ut till IK Frej och spelade i föreningen halva säsongen därpå. Den senare delen av förra säsongen spenderade Ceesay på lån i IK Brage.

— Jag är en snabb offensiv spelare, som gillar att utmana och som gillar att ta hjälp av mina medspelare. Mina styrkor är att utmana en-mot-en och sen är jag även ganska snabb, beskriver Ceesay sig själv.

Ceesay tror också att han kommer att passa väl in i sättet som Dalkurd spelar fotboll.

— Det är ett lag som alltid har spelat en fin fotboll och en fotboll som jag tror passar mig. Så jag ser fram emot tiden här i Dalkurd, säger Ceesay.

Sportchef Adil Kizil är nöjd med värvningen av Ceesay och ger sin syn på övergången.

— Joseph är en spelare som vi har följt under de senaste säsongerna, som är väldigt talangfull och vi tror att han kommer att ta de steg som behöver tas för hans utveckling. Det är en offensiv spelare som är väldigt användbar på många positioner och han blir ett väldigt bra tillskott för vår trupp. Han har alla förutsättningar och har de egenskaperna som vi eftersökte och vi tror att han kan tillföra väldigt mycket i vår offensiv, säger Kizil.

Dalkurd FF vill tacka Djurgårdens IF för en god dialog kring förhandlingarna.