Målvakten Andreas Andersson är klar för Dalkurd och kommer närmast från Östersunds FK. 27-åringen, som har mångårig rutin från såväl Allsvenskan som Superettan, berättar att han är nöjd över att vara i Dalkurd.

— Det känns kul att vara här. Processen har dragit ut lite på tiden men det känns bra på alla sätt och vis att det är klart nu. Så det är bara att tuta och köra härifrån, säger Andersson.

— Jag skulle väl säga att jag är väldigt allround i min målvaktsstil, med inte så många brister direkt. Men min största styrka genom åren har varit min förmåga att rädda bollar och göra den extra räddningen, beskriver Andersson sig själv.

Genom åren har Andersson – som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd – stött på klubben ett par gånger och målvakten berättar att han har god koll på sin nya klubb.

— Jag har hängt med en del. Det har blivit ganska medialt så klart och man har läst och hört en del om klubben. Jag har haft koll på Dalkurd sedan man kom upp i Superettan, framför allt. Jag har även mött laget ett par gånger men också tittat på en del matcher såväl i Allsvenskan ifjol men även i Superettan året innan. Dalkurd vill spela en fotboll, som jag tror att jag som målvakt passar bra i och det känns som det kan bli bra, konstaterar Andersson som ser fram emot säsongen som stundar:

— Jag är mycket förväntansfull. Det är dels nytt för mig men det är även en klubb som har ambitioner och som har gjort mycket på kort tid. Man har även flyttat verksamheten till en annan stad man jobbar för att försöka få alla pusselbitar på plats, samtidigt som man ska bedriva en elitfotbollsverksamhet och försöka slå sig upp mot toppen igen. Det är en ny tränare på plats och en ny spelartrupp som tar form. Så det är mycket förväntningar och jag själv är ruskigt laddad på att få en säsong där man kan lira mycket och bidra med så mycket man kan, både på och utanför planen, avslutar Andersson.

Sportchef Adil Kizil är mycket nöjd med värvningen av målvakten och han ger sin syn på övergången.

— Andreas är en målvakt som vi känner till väldigt väl och som har gjort mycket bra ifrån sig under sin karriär. Vi har fått in en riktigt bra målvakt som är allround och väldigt stabil. Han passar in i den kravbilden som vi hade på vår nya målvakt. Sammanfattningsvis är det en toppmålvakt, som vi är väldigt nöjda med att ha hos oss, säger Kizil.