Henrik Löfkvist lämnar Dalkurd för en övergång till Kalmar FF. Löfkvist inledde sin fotbollskarriär i just Kalmar FF i tidig ålder. Efter en flytt till Gotland och Visby fick Löfkvist större delen av sin fotbollsfostran i FC Gute, där han senare också gjorde sin A-lagsdebut. Inför säsongen 2015 gick Löfkvist vidare till Stockholmsklubben Akropolis IF, där han stod för en fin säsong som gjorde att större klubbar fick upp ögonen för spelaren.

Inför Dalkurds första säsong i Superettan, värvades Löfkvist till föreningen och han blev genast en spelare för startelvan. Med sitt oerhörda slit och uppoffrande spelstil, blev Henrik Löfkvist snabbt en favorit bland Dalkurds supportrar. Löfkvist spelar ofta med hjärtat utanpå matchtröjan, något som är högt uppskattat bland supportrarna. ”Henke” var med sitt spel högst bidragande till att Dalkurd slutade tvåa i Superettan 2017 och tog ett historiskt allsvenskt avancemang. Under den allsvenska säsongen 2018, var Löfkvist ordinarie och spelade 28 matcher, på vilka han gjorde två mål och fyra assist. Löfkvist blir också kvar i Allsvenskan, då flyttlasset alltså går till Kalmar FF.

— Självklart ville vi behålla Henrik, men vi fick in ett bud som vi var nöjda med och han själv ville gå vidare i sin karriär och det är något som vi ville respektera. Vi vill tacka Henrik för de här åren i Dalkurd och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger sportchef Adil Kizil i en kommentar om övergången.

Totalt spelade Henrik Löfkvist 84 matcher, gjorde fyra mål och stod för elva assist i Dalkurd-tröjan. Vi vill tacka ”Henke” för dessa tre säsonger, där han har varit oerhört professionell och alltid givit allt för föreningen och för sina lagkamrater. Vi är oerhört tacksamma över hans tid i Dalkurd och vi önskar honom ett stort lycka till med hans framtida karriär.