Dalkurd har gjort klart med målvakten Filip Anger, som närmast kommer från Akropolis IF i Division 1, där han har spelat över 30 seriematcher. Innan dess spelade Anger i Stockholmsklubben Täby FK.

— Jag är en 23-årig målvakt och har spenderat de senaste fyra åren i Division 1 med Akropolis IF, där det har blivit två Superettan-kval och tyvärr två kvalförluster. Det var dags att testa något nytt, jag har fått chansen här och det är bara att köra hårt, säger Anger.

Den 23-årige målvakten har spenderat den senaste veckan i träning med Dalkurd och spelade även en halvlek i träningsmatchen mot Sollentuna FK i lördags. Anger, som har skrivit på ett tvåårskontrakt med Dalkurd, berättar att han är nöjd över att vara i föreningen.

— Det känns jättekul att vara här. Det känns som ett bra gäng grabbar och framför allt det här med att vara här i en heltidsmiljö och kunna köra på det, det är kul och jag har fått en schysst bild av klubben den senaste veckan som jag har varit här, förklarar Anger som ser på den kommande säsongen med tillförsikt.

— Det kommer bli spännande. När man precis har åkt ur en serie så är känslan att man ska vara med och slåss i toppen direkt och det är det jag hoppas på, att vi verkligen ska vara med i toppstriden, säger Anger.

Sportchef Adil Kizil ger sin syn på övergången och konstaterar också att det är färdigvärvat på målvaktsfronten.

— Vi har haft Filip här hos oss under veckan som har gått. Vi kände till honom lite sedan tidigare men vi fick en klarare bild av honom under träningsveckan, där han egentligen har bekräftat det vi hoppades kunna få se. Han är en väldigt duktig målvakt. I och med den här övergången stänger vi den positionen och vi känner oss väldigt trygga, där vi har två väldigt duktiga målvakter och det ska bli riktigt kul att se dem hos oss båda två, säger Kizil.