Den 27-årige mittfältaren Emil Berger är Dalkurds nästa nyförvärv denna vinter. Berger tränade med laget under förra veckan och deltog även i träningsmatchen mot Newroz FC i helgen där han gjorde ett mål. Han berättar att han är glad över att ansluta till klubben.

— Det är så klart jättekul att komma till Dalkurd. Det har varit en ganska krokig väg upp till eliten igen men jag är superglad över att vara här. Jag är väldigt hungrig och väldigt spänd på att dra igång säsongen, säger Berger.

Berger har varit kontraktslös en kort tid, men spenderade fjolåret i Division 1-klubben Rynninge IK, där han gjorde tio mål på 28 matcher under året. Det är dock inte enbart en målfarlig mittfältare som har anslutit till Dalkurd.

— Jag är en hårt arbetande spelare med bra högerfot, bra spelförståelse och jag har väl utvecklat lite fler offensiva kvalitéer på senare år, berättar Berger.

De senaste åren har Berger huserat i Division 1-klubbarna BK Forward och Rynninge IK, men mittfältaren har meriter både från Allsvenskan med Örebro SK och Superettan med Degerfors IF. Berger har även hunnit med spel på Island med Fylkir och i Norge, där han tillhörde Kongsvinger IL-

— Det ska bli väldigt spännande med den kommande säsongen. För min egen del ska det bli väldigt kul att spela Superettan igen. Jag kommer från några år i Division 1 och har testat på spel i Allsvenskan och Superettan innan, så jag vill komma hit och visa vad jag går för. Sen ska vi göra en väldigt bra säsong ihop här i Dalkurd, förklarar Berger.

— Jag har spelat mot Dalkurd ett par gånger, i de lägre divisionerna, så man har ju följt laget och det är en fantastisk resa som man har gjort. Sen är det ett väldigt bra fotbollslag med många bra fotbollsspelare och det ska bli väldigt kul att köra igång, säger Berger.

Sportchef Adil Kizil är nöjd med värvningen av Emil Berger och ger sin syn på övergången.

— Vi känner till Emil sedan långt tillbaka. Han besitter de egenskaper som vi tycker att vi saknade i truppen. Senaste året har han gjort väldigt mycket poäng från sin mittfältsposition och vi hade honom här under en vecka, där vi fick bekräftat allt det vi ville se. Det ska bli väldigt kul att se honom här i vår miljö, säger Adil Kizil.