Foto: Dalkurd FF

Gruppspelet i Svenska Cupen inleddes på bästa sätt och efter Ferhad Ayaz tidiga ledningsmål hade Dalkurd full kontroll på händelserna. Slutresultatet skrevs till 2-0 vilket betyder att Dalkurd ligger tvåa i gruppen, på lika många poäng som gruppledaren Hammarby, men med ett färre mål gjort. I den andra matchen väntar Varbergs BoIS på Gavlevallen och ytterligare en seger är förmodligen en nödvändighet för att cupdrömmarna ska fortsätta.

Mot Eskilsminne saknades Rawez Lawan på grund av sjukdom, men mittfältaren är frisk och spelklar inför söndagens match. Dalkurd gjorde klart med anfallaren Simon Alexandersson på fredagskvällen men han är inte spelklar mot Varberg. Läget i spelartruppen är väldigt god och inga spelare saknas, varken på grund av sjukdomar eller skador.

Söndagens motståndare Varberg höll sig kvar i Superettan med nöd och näppe efter kvalvinst mot Oskarshamns AIK i höstas. Laget gjorde en bra insats mot Hammarby i den första cupmatchen och hade bland annat två bollar i målramen. Men i slutändan blev divisionsskillnaden påtaglig och Hammarby kunde vinna med 3-0.

Dalkurd har aldrig lyckats slå Varberg tidigare, varken i liga- eller cupsammanhang. Lagen har mötts fem gånger och Varberg har tre segrar (varav en i Svenska Cupen 2015) inbördes mot Dalkurd. Övriga två har slutat oavgjort. Noterbart är att samtliga Varberg-segrar kommit på deras hemmaplan. Det är med andra ord dags för en trepoängare i Dalkurd-favör imorgon.

DALKURD FF – VARBERGS BOIS FC
Söndag 24 februari, kl 15.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Farouk Nehdi
TV: C More Live 2
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/92/false – OBS! Fritt inträde, biljetter måste dock laddas ned ändå och uppvisas vid inträde.