Ytterbacken Simon Strand anslöt till Dalkurd för ungefär ett år sedan efter att ha lämnat danska Lyngby BK. Ganska tidigt blev Strand ordinarie i Dalkurds försvar och med sitt konstanta slit, löpstyrka och aggressiva spelstil blev han en viktig referenspunkt i laget. Strand gjorde totalt 32 matcher i Dalkurd-tröjan (29 i Allsvenskan och tre i Svenska Cupen) och stod för ett mål och en assist på dessa. Nu går Strand vidare i karriären då han är klar för en övergång till Elfsborg. Under hela sin tid i Dalkurd har Strand visat upp en professionalitet, lojalitet och en oerhörd vilja att kämpa för laget. Vi tackar Simon Strand för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom ett stort lycka till med den fortsatta fotbollskarriären.

Sportchef Adil Kizils kommentar till försäljningen av Simon Strand:

— Vi fick in ett bud som vi inte kunde tacka nej till och det fanns ett önskemål och en vilja från spelaren att ta den här chansen. Simon har varit otroligt lojal under sin tid hos oss och alltid gett hundra, både på och utanför planen. Vi har varit väldigt nöjda med honom och vi är glada över att han får möjligheten att fortsatt spela i Allsvenskan. Vi tackar Simon oerhört mycket för hans tid i Dalkurd och vi önskar honom all lycka i framtiden, säger Kizil.