Mittbacken Marcus Thorbjörnsson är tillbaka i Dalkurd efter att ha varit utlånad till klubben under förra hösten. 31-årige Thorbjörnsson ansluter till Dalkurd efter att ha varit kontraktslös under en kortare period, sedan kontraktet med Kalmar FF gått ut.

— Det känns bra att vara tillbaks. Jag var här en kort period ifjol och trivdes fantastiskt bra med spelargruppen, ledarstaben och våra fans som stöttade oss väldigt mycket under den korta period som jag var här, säger Thorbjörnsson och berättar om varför han valde att återvända till Dalkurd:

— Det är fler grejer. Jag och min familj är i en situation där vi väntar tillökning om några veckor. Jag har haft lite intressen från utlandet som har varit bra ekonomiskt, men i slutändan har vi valt tryggheten och att bo kvar i Sverige. Det har varit mest naturligt ur en social aspekt. Sen trivdes jag som sagt väldigt bra i Dalkurd. Även om det är en del spelare som har lämnat så är väldigt många kvar. Så det känns jättekul att vara här, berättar Thorbjörnsson.

Thorbjörnsson kom till Dalkurd på lån från Kalmar FF i somras och blev snabbt en ledartyp i backlinjen. Det blev elva matcher i Dalkurd-tröjan under hösten men under den perioden blev han en supporterfavorit, mycket på grund av sitt uppoffrande spel och sitt slit. Allsvenskan är nu utbytt mot Superettan, en serie som Thorbjörnsson har erfarenhet från både med Falkenbergs FF och Jönköpings Södra.

— Det är ju en ny serie, men det är klart att vi ska ha förväntningar på oss. Framför allt ska vi ställa krav på varandra, både som spelargrupp och som förening. Det är klart att det kommer att bli tufft. Superettan är mer chansspel, fighting och närkampsspel kontra mer skönspel i Allsvenskan. Det gäller att ställa in sig på att det kommer bli en del sånt och att matchbilderna kan se lite annorlunda ut. Men det är klart att vi ska ställa krav på varandra och försöka vara så bra som möjligt i alla matcher, förklarar Thorbjörnsson som också har en hälsning till supportrarna:

— Det är extremt viktigt för oss som spelargrupp och som förening att vi får fansens stöttning. Som jag sa tidigare så fick vi ett fantastiskt stöd, kanske framför allt på bortaplan. Men jag vet att vi hade matcher, som den här i Uppsala och nere i Kalmar och Trelleborg där stödet var fantastiskt. Det finns många i Sverige som håller på Dalkurd och jag hoppas att alla tar sig till alla matcher så att vi får den tolfte spelaren i ryggen, avslutar mittbacken.

Thorbjörnsson har skrivit på ett ettårskontrakt med Dalkurd med option på ytterligare ett år och sportchef Adil Kizil är mycket nöjd över att få tillbaka mittbacken inför den kommande säsongen.

— Det känns väldigt, väldigt bra att få tillbaka Marcus, som vi har jobbat på att få in, sedan säsongen tog slut i höstas egentligen. Marcus visade upp väldigt fina egenskaper, både på och utanför fotbollsplanen under sin tid hos oss. Vi tror att vi kommer att ha väldigt stor nytta av honom, då han är en rutinerad back och en väldigt duktig fotbollsspelare, säger Kizil.