Foto: Dalkurd FF

Mittfältaren Frank Arhin är Dalkurds åttonde nyförvärv inför den kommande säsongen. 20-årige Arhin, som ansluter till Dalkurd på ett säsongslångt lån från Östersunds FK, har meriter från såväl Allsvenskan som Europa League.

— Jag är en offensiv mittfältare, som tycker om att ha boll, att utmana och att slå avgörande passningar och skapa målchanser. Jag mötte Dalkurd förra säsongen och jag vet att det är ett bra lag, som gillar att hålla boll likt Östersund. Sen har jag hört mycket gott om Uppsala som stad, så det känns jättebra att vara här, säger Arhin och fortsätter:

— Jag är glad över att Dalkurd vill ge mig den här chansen. Jag är här för att jobba hårt för laget och hjälpa laget att nå framgångar. Jag kommer göra mitt bästa och jag hoppas att jag kan bidra till att laget vinner matcher, avslutar Arhin.

Dalkurds sportchef Adil Kizil är nöjd med att ha fått in ytterligare en pusselbit och ger sin synpunkt på övergången:

— Vi fick en möjlighet att ta in Arhin, som besitter egenskaper som vi tror kommer vara till stor nytta för oss. Han kan egentligen användas på alla offensiva positioner, men han är här först och främst som en central offensiv mittfältare och vi tror att han kommer att göra det bra här i Dalkurd, säger Kizil.