Två segrar av två möjliga är Dalkurds facit så här långt i Svenska Cupens gruppspelsomgång. Med det leder man sin grupp, två poäng före Hammarby IF och har således avancemanget i egna händer inför den sista matchen mot just Hammarby. Förutsättningarna är väldigt enkla: Om Dalkurd undviker förlust i måndagens match mot Hammarby så tar man sig vidare till kvartsfinal. Vid seger blir laget en av de fyra bästa gruppettorna i turneringen, vilket ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

Under veckan som har gått har två nya spelare anslutit till truppen; Marcus Thorbjörnsson och Frank Arhin medan Simon Strand har blivit såld till Elfsborg. Arhin kommer dock inte vara tillgänglig för spel mot Hammarby, då han inte är spelklar ännu. Läget i truppen är bra, stämningen är harmonisk och tränare Paul Olausson har samtliga spelare, utom just Arhin, till sitt förfogande.

Allsvenska Hammarby inledde gruppspelet med en 3-0-seger hemma mot Varbergs BoIS, innan man tappade poäng borta mot Eskilsminne IF i en 1-1-match. Det betyder att laget endast kan avancera vidare till kvartsfinal vid seger mot Dalkurd. Laget saknar försvararna Dennis Widgren och Oscar Krusnell, samt mittfältaren Junior i truppen till måndagens match.

Dalkurd mötte Hammarby i Allsvenskan förra säsongen där det blev dubbla förluster. På Tele 2 Arena vann Hammarby övertygande med 4-1, men mycket har hänt sedan den matchen och det är ett annat Dalkurd som kliver ut till match på måndagen. Noterbart är att matchen kommer att spelas under stängt tak.

HAMMARBY IF – DALKURD FF
Måndag 4 mars, kl 19.00

Spelplats: Tele 2 Arena, Stockholm
Domare: Victor Wolfs
TV: Sportkanalen
Biljetter: https://hammarbyfotboll.ebiljett.nu/kampanj/bortadalkurd