Den 21-årige högerbacken Christopher McVey ansluter till Dalkurd, på lån från IF Elfsborg. McVey har fostrats i Elfsborgs akademi och har meriter från bland annat Allsvenskan, U19- och U21-Allsvenskan samt UEFA Youth League. Han har också erfarenhet från de svenska ungdomslandslagen.

— Det känns väldigt bra. Det har gått fort, det har varit snabba ryck men jag är väldigt glad och det känns riktigt positivt. Jag är en högerback som är stark, ganska snabb, bra en-mot-en, har en bra passningsfot och sen har jag en helt okej teknik också, säger McVey.

— Jag hoppas att det går väldigt bra under säsongen, både för laget och för mig själv. Jag hoppas kunna utvecklas som spelare och att laget vinner många matcher. Det är därför jag är här också, för att hjälpa laget att vinna matcher. Allt känns väldigt positivt, berättar McVey.

Sportchef Adil Kizil är tillfreds med värvningen av Christopher McVey och ger sin syn på affären:

— I Christopher får vi en spelare, som trots sin ålder är väldigt mogen i sin spelstil. Han är en spelskicklig back, som är fostrad på rätt sätt. Vi tror att han passar in väldigt bra i det spelsätt som vi vill använda våra ytterbackar. Det ska bli väldigt spännande att se honom i vår miljö, där vi är säkra på att han kommer att göra det riktigt bra.

Christopher McVey är spelklar redan till kvällens match i Svenska Cupen, mot Hammarby IF.