Dalkurd har gjort klart med den 21-åriga mittfältaren Besard Sabovic, som närmast kommer från Djurgårdens IF.

— Det känns väldigt bra att vara här. Det är skönt ibland att byta miljö för att få en nytändning. Jag har haft lite kompisar som har spelat här, som Kebba (Ceesay), Heradi (Rashidi) och Joseph (Ceesay) som är här nu. Så jag har alltid haft koll på Dalkurd. Jag tycker det är imponerande vilken resa man har gjort och jämfört med många andra klubbar så har man kommit väldigt långt, säger Sabovic i en första kommentar.

— Jag kommer från Djurgården, är 21 år, spelar som mittfältare och jag har en del erfarenhet av allsvenskt spel. Som spelare gillar jag att ha mycket boll och jag försöker alltid spela bollen, berättar Sabovic.

Besard Sabovic fick sin fotbollsfostran i IF Brommapojkarna och anslöt till Djurgårdens IF inför säsongen 2015. I januari 2016 flyttades Sabovic upp i Djurgårdens A-lag och fick göra sin allsvenska debut mot Malmö FF i april samma år. En månad senare gjorde Sabovic sitt första allsvenska mål i sin första match från start mot IFK Göteborg. Mittfältaren berättar att han ser fram emot den kommande säsongen.

— Jag är väldigt taggad på säsongen. Känslan är att vi har ett riktigt bra lag, det känns som att alla är väldigt hungriga och jag tror att vi kommer kunna avancera mot Allsvenskan, avslutar Sabovic.

Sportchef Adil Kizil berättar att man är väldigt nöjda med att ha fått in Sabovic.

— Vi har följt Besard hela försäsongen och haft ett intresse att ha honom hos oss. Vi fick ett tillfälle att ta in honom nu så vi är väldigt glada över att ha fått det klart. Besard är en mittfältare som är bra åt båda hållen, det vill säga han är bra i speluppbyggnaden och bra med bollen. Men han är också en väldigt mogen spelare för sin ålder och jobbar hårt. Så det ska bli riktigt roligt att få se honom hos oss. Sedan skulle vi också vilja tacka Djurgården för ett väldigt gott samarbete, säger Kizil.