Nu är den äntligen här, dagen vi har väntat på. En lång och kall försäsong är över och nu sparkar äntligen den svenska fotbollssäsongen igång. För Dalkurds del väntar match mot fjolårsåttan i Superettan Östers IF, på Myresjöhus Arena i Växjö.

Det har varit en större spelaromsättning i Dalkurd under vintern och det är ett annorlunda lag som kliver ut på Superettan-arenorna under 2019, jämfört med förra säsongen. Efter en vecka på träningsläger på Cypern är stämningen i spelartruppen god och spelarna är taggade på den stundande säsongen. Skadeläget i truppen är så bra som den kan bli; samtliga spelare finns till tränare Paul Olaussons förfogande inför seriepremiären.

För Östers del har vintern varit relativt lugn och man har bytt vidare på den starka trupp som man förfogar över. Öster stod för en bra insats i Svenska Cupen, där man bland annat slog ut Malmö FF och pressade AIK till förlängning i kvartsfinalen. Trotjänaren Mario Vasilj har lagt fotbollsskorna på hyllan men Växjö-laget har fått in förstärkningar bland annat i form av Jonathan Larsson (från Helsingborgs IF), Carl Johansson (från Kalmar FF) samt Tobias Andersson (från IFK Värnamo).

Det kommer att bli en intensiv och tajt premiär mellan två spelskickliga lag. Förhoppningsvis får vi en bra start på säsongen och får med oss samtliga poäng hem till Uppsala.

BIJÎ DALKURD!

ÖSTERS IF – DALKURD FF
Söndag 31 mars, kl 15.00

Spelplats: Myresjöhus Arena, Växjö
Domare: Adam Ladebäck
TV: Sportkanalen
Biljetter: https://ostersif.ebiljett.nu/Home/Tickets/47/false

Truppen mot Östers IF: Andreas Andersson, Filip Anger; Peshraw Azizi, Alexander Ekblad, Dillan Ismail, Irfan Jasarevic, Christopher McVey, Malkolm Moënza, Marcus Thorbjörnsson; Frank Arhin, Emil Berger, Rawez Lawan, Besard Sabovic, Robin Tranberg; Simon Alexandersson, Ahmed Awad, Ferhad Ayaz, Joseph Ceesay.