Dalkurd förstärker tränarstaben med ytterligare en tränare i form av David Roufpanah.

— Jag är 31 år gammal och kommer ursprungligen från Malmö. Jag har jobbat på olika platser runtom i Sverige och det här är mitt sextonde år som tränare. Jag har haft ett par år i Superettan sedan tidigare så jag känner mig som hemma, säger Roufpanah i en första kommentar.

Roufpanah inledde sin tränarkarriär i Malmö-klubben Lindeborgs FF:s akademi 2003 och gick därefter vidare till Malmö FF:s dito 2005. Efter sejourer som huvudtränare i Harrie och Lödde i division fyra och fem, hamnade Roufpanah så småningom i Hammarbys ungdomsakademi 2012. Roufpanah berättar att han vill spela en possession-inriktad fotboll.

— För att beskriva det med enkla ord så skulle jag framför allt säga att jag tycker om att spela med hög intensitet, ha så mycket boll som möjligt och har man inte bollen så ska man försöka ta tillbaka bollen och vara drivande i matcherna, förklarar Roufpanah och fortsätter:

— Jag har tittat lite på matcherna på försäsongen och haft två pass med killarna. En av anledningarna till att jag tyckte att det här uppdraget var intressant är att Dalkurd har en väldigt spännande trupp. Jag tror mycket på de här killarna och jag tror att vi kan göra något väldigt bra av detta, säger han.

Inför säsongen 2016 plockade Christian Järdler in Roufpanah som sin assisterande tränare i Ängelholms FF. När Järdler gick vidare till IFK Värnamo 2017, följde Roufpanah med till den småländska klubben. Förra säsongen stod Roufpanah dock på egna ben som huvudtränare i division ett-klubben FC Rosengård. Han konstaterar att han är i Dalkurd för att vara med och utveckla fotbollen i föreningen.

— I de diskussioner som jag har haft med övriga i tränarstaben så är vi överens om att vi är i en process där vi verkligen kommer att vilja utveckla fotbollen och vi vill spela en fotboll som håller en hög nivå. Med det så kommer vi behöva ge det tid och låta spelarna utvecklas för att kunna hålla en högre nivå än dagsläget. Samtidigt ska vi försöka göra så bra resultat som möjligt, med start redan nu på söndag. Vi vill tävla så högt upp som vi bara kan, berättar Roufpanah.

Sportchef Adil Kizil är nöjd med rekryteringen av David Roufpanah och förklarar hur rekryteringsprocessen har gått till.

— Vi har letat febrilt efter en till tränare och vi har haft några som vi har haft samtal med och som vi har försökt med, men vi har inte lyckats få till något. Vi har velat träffa rätt och det känner vi att vi har gjort med David, som har erfarenhet på den här nivån och han kommer till oss med en bra utbildning och bra erfarenhet. Det ska bli riktigt kul och jag tror att han kan bidra med väldigt mycket till såväl laget som till Paul, säger Kizil.