Han har varit med och tränat med A-laget under försäsongen och nu står det klart att Julius Brekkan blir en permanent del av Dalkurds A-lag. 18-årige Brekkan skriver sitt första A-lagskontrakt med Dalkurds, som sträcker sig över tre år.

— Det känns väldigt skönt att det har blivit klart och det har varit min dröm ända sedan jag kom hit, säger Brekkan och fortsätter:

— Jag tycker att jag har växt in i A-laget mer och mer. Första veckan var det lite speciellt men så är det när det är nytt. Men man växer in i det och nu på slutet har det känts bättre och bättre, berättar han.

Brekkan anslöt till Uppsala-Kurd i december men har varit med och tränat med Dalkurds A-lag under vintern. Han har dock inte bara varit med och tränat med A-laget, utan också varit uttagen i träningsmatcherna och fått en del speltid. Den unge mittfältaren ser på säsongen med tillförsikt.

— Jag tror att det kan bli jättebra. Vi har ny tränare och nytt spelsystem och jag tror att det kommer bli grymt i längden. För min egen del så hoppas jag kunna vara med och konkurrera. Jag tänker inte stanna kvar i utvecklingen utan vill ta nästa steg, förklarar Brekkan.

Sportchef Adil Kizil berättar att man har varit nöjda med Julius Brekkans utveckling under vintern och är glada över att kunna knyta till sig ynglingen på permanent basis.

— Julius har varit med oss under hela försäsongen och visat att han har tagit steg i sin utveckling och visat att han vill vara med här. Det är en talangfull kille som vi tror kan utvecklas i vår miljö. Det är klart att det är ett stort steg från juniorfotboll till Superettan, men han har visat att han är beredd att ta det steget och han har jobbat hårt för att få den här chansen och förtjänar den, säger Kizil.