Premiären mot Öster är avklarad och nu är säsongen igång på allvar. Det blev en mållös match nere i Växjö men spelmässigt såg det under stora delar av matchen bra ut. Detta trots spel med 10 man i större delen av andra halvlek. I den andra omgången, i hemmapremiären, väntar de senaste säsongernas antagonist IF BP.

Inför matchen är stämningen god i laget. Under veckan har spelartruppen förstärkts med ytterligare en anfallare, i form av Kerfala Cissoko. Spelartruppen är intakt mot BP och alla spelare utom Christopher McVey är tillgängliga. McVey blev utvisad mot Öster och är således avstängd i helgens match.

Söndagens motståndare Brommapojkarna har varit något av en antagonist under senaste säsongerna. Förra säsongen kämpade lagen om kvalplatsen i Allsvenskan och säsongen innan det var det kamp om förstaplatsen i Superettan. Förra säsongens möten slutade med varsin hemmaseger för lagen; i Gävle blev det 3-0 till Dalkurd och i Bromma var det de rödsvarta som drog det längsta strået, 2-1.

I premiären fick BP se sig besegrade på hemmaplan av nykomlingen Västerås SK, 1-2. Det bör således vara ett revanschsuget Stockholmslag som reser till Gävle på söndagen. Hos BP saknas målvakten Hampus Elgán, mittfältaren Dusan Jajic samt anfallaren Isac Lidberg på grund av skador. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel.

DALKURD FF – IF BP
Söndag 7 mars, kl 15.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Farouk Nehdi
TV: Sportkanalen
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/73/false