Efter en fin Superettan-premiär borta mot Östers IF fanns förhoppningar om poäng även i hemmapremiären mot IF BP förra helgen. Men Dalkurd kom in helt snett i matchen och det blev en stjärnsmäll. Stockholmslaget vann till slut med 4-0 och nu gäller det för Dalkurd att skaka av sig den förra matchen och blicka framåt. Redan på fredag kväll väntar tufft möte mot topptippade Jönköpings Södra IF på vackert belägna Stadsparksvallen.

Som om inte förlusten var nog så skadade sig även Rawez Lawan i första halvleken mot BP. Mittfältaren saknas således i fredagens match. Även Christopher McVey är indisponibel mot J-Södra. Högerbacken var avstängd senast men har nu ådragit sig en skada vilket håller honom utanför spel. Anfallaren Kerfala Cissoko väntar på att bli spelklar men är med i fredagens matchtrupp. Det återstår att se ifall han hinner bli spelklar innan avspark.

Vi hittar två Dalkurd-bekantingar hos fredagens motståndare Jönköpings Södra. Förre Dalkurd-tränaren Andreas Brännströms lag har haft en tuff start på säsongen och står utan poäng så här långt. I premiären förlorade J-Södra mot Halmstad BK efter ett sent mål och i den senaste matchen blev det en 1-2-förlust mot Degerfors IF. I laget finns också förre Dalkurd-målvakten Frank Pettersson, som väntas vakta stolparna. Inför matchen saknar Jönköpings Södra långtidsskadade backen Philip Wiström men man får också klara sig utan försvarskollegan Joakim Karlsson, vilket ställer till det lite för laget.

Dalkurds och Jönköpings Södra har inte stött på varandra i tävlingssammanhang tidigare. Fredagens match blir således den första mellan de bägge lagen. Förhoppningsvis med tre välbehövliga Dalkurd-poäng.

JÖNKÖPINGS SÖDRA IF – DALKURD FF
Fredag 12 april, kl 19.00

Spelplats: Stadsparksvallen, Jönköping
Domare: Per Melin
TV: Sportkanalen
Biljetter: https://jonkopingssodra.ebiljett.nu/Home/Tickets/57/false