Med anledning av de rigorösa krav som ställs på säkerheten från myndighetshåll för att genomföra matchen Dalkurd FF – Syrianska FC den 6 maj har Dalkurd FF tvingats att stänga matchen för all publik. Tillståndsmyndigheten har vid sin bedömning av arrangemanget ställt orimliga krav på bemanningen av säkerhetspersonal som behöver finnas i och omkring arenan för att ett evenemang ska kunna genomföras. Det antal vakter, publikvärdar m.m. som efterfrågas från myndighetshåll går att likställa med det antal som krävs för att genomföra ett evenemang för ca 21 000 personer på Tele 2 Arena när det bedöms att evenemanget är klassat som medelrisk.

”Att stänga arenan för publik under matchen var inget enkelt beslut för föreningen att ta. Men vi har vridit och vänt på alla de alternativ som funnits och kommit fram till att detta är den enda lösningen givet de krav som ställs på föreningen för att genomföra matchen. Det är givetvis mycket tråkigt för båda lagens supportrar som går miste om en av årets höjdpunkter men vi hoppas ändå på fansens stöd och förståelse i denna situation”, säger Johan Gustafsson, Klubbdirektör i Dalkurd FF.

Dalkurd FF anser att bedömningen som gjorts inför matchen är helt orimlig och föreningen delar inte den bild som målas upp av myndigheterna att våra fans är ett gäng huliganer som endast besöker arenan för att ställa till problem. Vi anser istället att våra fans är skötsamma individer som nästan alltid får beröm för sitt uppträdande på såväl hemma- som bortaplan.

Dalkurd FF ber alla inblandade parter om ursäkt och föreningen är ledsen att man tvingas beröva dessa på en fotbollsfest.

Alla eventuella frågor hänvisas till
Johan Gustafsson, Klubbdirektör i Dalkurd FF
johan.gustafsson@dalkurd.se