Det var en efterlängtad trepoängare som landade på Dalkurds poängkonto, när Mjällby besegrades med 2-1 senast. Lättnaden gick nästan att ta på och nu har man något att bygga vidare på. En svår match står näst på tur när Dalkurd åker på säsongens längsta bortaresa, ned till Trelleborg för bortamatch mot just Trelleborgs FF.

Skadeläget i truppen är oförändrat, vilket betyder att Christopher McVey är fortsatt skadad och ej tillgänglig för spel i söndagens match. Även mittfältaren Robin Tranberg saknas i matchtruppen. Han är dock inte skadad utan blir pappa vilken dag som helst, vilket gör att han inte har åkt med ned till Skåne. Övriga spelare i truppen är friska och krya och med i matchtruppen.

Söndagens motståndare Trelleborgs FF är ett av två lag som fortfarande saknar en seger i Superettan. Skåningarna har tagit tre poäng; tre oavgjorda på de fyra första matcherna och enda förlusten har kommit mot Varbergs BoIS. Trelleborg saknade Robin Nilsson och Salif Camara Jönsson i senaste matchen mot Västerås SK, men dessa är med i truppen till söndagens match.

Dalkurd har stött på Trelleborg flera gånger under de senaste åren. Förra årets två möten slutade med en bortaseger – efter att Rawez Lawan avgjort på tilläggstid med matchens enda mål – medan det blev 2-2 hemma på Gavlevallen. Faktum är att Dalkurd inte har förlorat nåt av de sex mötena med Trelleborg. Det har blivit tre vinster och lika många oavgjorda matcher. Förhoppningsvis fortsätter den fina sviten även efter söndagens match.

TRELLEBORGS FF – DALKURD FF
Söndag 28 april, kl 15.00

Spelplats: Vångavallen, Trelleborg
Domare: Granit Maqedonci
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: https://trelleborgsff.ebiljett.nu/Home/Tickets/73/false
Truppen: