En bra första halvlek följdes av en mindre bra andra halvlek och det ledde till förlust i bortamatchen mot Trelleborgs FF. Men den matchen är glömd nu och fokus ligger på måndagens hemmamatch mot Syrianska FC. Matchen kommer dessvärre att spelas inför tomma läktare på Gavlevallen. Mer information finns här. Matchen går dock att se via TV. Köp morgondagens match eller teckna upp er ett abonnemang via denna länk så går en del av intäkterna till Dalkurd.

Stämningen i truppen är god trots förlusten senast. Laget har tränat på i veckan och det finns inga övriga avbräck i truppen förutom Christopher McVey, som är fortsatt skadad. Robin Tranberg, som missade förra matchen, är således tillbaka i matchtruppen och disponibel för spel. Det kommer vara ett fokuserat och revanschsuget Dalkurd som tar sig an måndagens match.

Gästande Syrianska är tillbaka i eliten efter att ha spenderat fjolåret i division 1. Laget har blandat och gett i inledningen av säsongen, men kommer från två raka oavgjorda matcher (mot Halmstad BK och Gais). Till måndagens match saknar Syrianska Mathias Ranégie, Mattias Genc, Isa Demir och Patrick Dyrestam.

Dalkurd och Syrianska har mötts fyra gånger tidigare, samtliga i Superettan och resultaten från dessa är smickrande för Dalkurds del. Man har nämligen fyra vinster på dessa fyra matcher.  Senaste mötet mellan lagen var på Domnarvsvallen i Borlänge i oktober 2017, där Dalkurd vann med 4-2 efter att ha gått till halvtidsvila med 4-0. Vi hoppas att denna positiva svit fortsätter även efter måndagens match.

DALKURD FF – SYRIANSKA FC
Måndag 6 maj, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Fredrik Klitte
TV: C More Live och via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: Matchen spelas inför tomma läktare. Mer info här!
Truppen: