Trots en trög start, med tidigt underläge, lyckades Dalkurd vända och vinna på ett övertygande sätt mot Syrianska FC. Det var extra skönt att offensiven föll på plats med fyra mål framåt och bud på fler. Positivt var också att Simon Alexandersson skrev in sig i målprotokollet för första gången för säsongen och förhoppningsvis rullar det på framöver.

Segern innebar att Dalkurd klättrade över nedflyttningsstrecket och placerar sig numer på en elfteplats. Nu väntar seriesuveränen Varbergs BoIS FC på bortaplan i en mycket tuff match. Dalkurd tvingas fortsatt klara sig utan Christopher McVey, som dock närmar sig en comeback. I övrigt saknas även Irfan Jasarevic på grund av sjukdom samt Robin Tranberg, som fortsatt går i väntans tider. Mittfältaren väntar sitt första barn och åker därmed inte med till Varberg.

Lördagens motståndare Varberg har öppnat säsongen strålande och har vunnit samtliga sex matcher i Superettan. Laget tippades åka ur Superettan men toppar nu tabellen i överlägsen stil, med 18 inplockade poäng. Mycket är tack vare ett starkt kollektiv och tongivande spelare såsom Astrit Seljmani, Perparim Beqaj, Daniel Krezic och Nahom Netabay.

Genom åren har Varberg varit något av en mardrömsmotståndare för Dalkurds del. I Superettan har Dalkurd inte lyckats besegra hallänningarna ännu och facit är två kryss och två förluster (båda på bortaplan) på fyra matcher. Lagen möttes dock i Svenska Cupen tidigare i år. Då vann Dalkurd med 1-0 på Gavlevallen, efter ett tidigt mål av Rawez Lawan. Förhoppningsvis var det början på en positivare svit mot Varberg.

VARBERGS BOIS FC – DALKURD FF

Lördag 11 maj, kl 16.00

Spelplats: Påskbergsvallen, Varberg
Domare: Adam Ladebäck
TV: C More Live 3 och via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: https://varbergsbois.ebiljett.nu/Home/Tickets/99/false
Truppen: