Den fina vinsten mot Syrianska följdes upp med en 0-2-förlust borta mot Varberg i helgen och i ärlighetens namn var segern fullt rättvis, då Dalkurd inte kom upp i en normal standard i matchen. Vi skakar av oss förlusten, lär oss av misstagen och förbereder oss för torsdagens match mot IK Brage.

Truppen har under veckan som har gått förberett sig för torsdagens match. Christopher McVey är dessvärre fortfarande skadad och saknas i torsdagens match. Även Ferhad Ayaz saknas i matchtruppen. Robin Tranberg och Irfan Jasarevic, som bägge missade matchen mot Varberg, är dock tillbaka och tillgängliga för spel mot Brage.

Torsdagens motståndare Brage har inlett säsongen positivt och placerar sig på sjätte plats i tabellen. Laget kommer dock från en period på tre matcher utan seger. Senast spelade laget 0-0 hemma mot Norrby. Mittfältaren Bjarni Mark Antonsson blev varnad i den matchen och har samlat på sig tre varningar så här långt. Han är därmed avstängd i torsdagens match. Även försvararen Mikael Christensen saknas på grund av skada.

Mötena mellan Dalkurd och Brage är något mer speciella än övriga matcher i serien. Det handlar naturligtvis om derbykaraktären som mötena har haft historiskt sett och även om Dalkurd numera huserar i Uppsala, så finns där en speciell känsla som ramar in matchen. I seriesammanhang har Dalkurd och Brage mötts fyra gånger tidigare, samtliga i Division 1. Dalkurd har inte förlorat mot Brage i seriespel och har plusstatistik på Borlänge-laget. Tre vinster och ett kryss har det blivit, en svit som vi naturligtvis hoppas byggs på i torsdagens match.

DALKURD FF – IK BRAGE
Torsdag 16 maj, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Per Melin
TV: C More Live 3 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11982666-dalkurd-ff-ik-brage
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/76/false
Truppen: