duggar tätt i Superettan. Efter förlusten mot Brage i torsdags får Dalkurd en chans till att revanschera sig. I den nionde omgången blir det en resa till Värmland för match mot Degerfors IF, som har öppnat säsongen på ett ganska bra sätt.

I slutet av matchen mot Brage blev Besard Sabovic utvisad, vilket innebär att mittfältaren är avstängd mot Degerfors. Försvararen Christopher McVey är sedan tidigare skadad och inte uttagen till matchen. Detsamma gäller för Ferhad Ayaz. Övriga spelare i truppen är tillgängliga och redo för resan till Degerfors.

Tisdagens motståndare Degerfors öppnade säsongen på ett övertygande sätt med två raka segrar, men sedan har det varit mer blandade resultat. Laget kommer dock till matchen mot Dalkurd från en svit med tre matcher utan förlust. Senast spelade man oavgjort, 0-0 hemma mot Norrby IF.

Dalkurd har mött Degerfors fyra gånger tidigare, samtliga i Superettan. Facit från dessa matcher är tre oavgjorda matcher (0-0, 1-1 och 2-2) samt en förlust (1-3). Senast lagen stötte på varandra var i juli 2017, där Ahmed Awad kvitterade till 1-1 i den andra halvleken efter att Degerfors tagit ledningen innan halvtidspausen.

DEGERFORS IF – DALKURD FF
Tisdag 21 maj, kl 19.00

Spelplats: Stora Valla, Degerfors
Domare: Andreas Johansson
TV: C More Fotboll och via https://www.cmore.se/sport/spel/11984665-degerfors-if-dalkurd-ff
Biljetter: https://degerforsif.ebiljett.nu/Home/tickets/109/False
Truppen: