Bortamatchen mot Degerfors blev en trevlig historia för Dalkurds del som hade med sig en 2-0-ledning in i halvtid. Slutresultatet skrevs till 2-1 efter ett sent reduceringsmål för värmlänningarna. Segern innebar ett skutt upp i tabellen för Dalkurd och på tisdagen kan man ta ytterligare kliv i tabellen när man tar emot Örgryte IS hemma på Gavlevallen.

Mot Degerfors blev både Robin Tranberg och Emil Berger varnade vilket innebär att de bägge spelarna är uppe på tre varningar denna säsong och därmed är avstängda i tisdagens match. Däremot är Besard Sabovic tillbaka från sin avstängning och tillgänglig för spel. I övrigt fortsätter Christopher McVey kämpa för att ta sig tillbaka från sin lårskada men försvararen missar matchen mot Örgryte, liksom Ferhad Ayaz. Övriga spelare är i skrivande stund disponibla för spel.

Tisdagens motståndare Örgryte har, liksom många andra lag i serien, blandat och gett i säsongsöppningen. Fina insatser har varvats med mindre bra sådana och Göteborgslaget parkerar på en åttondeplats i tabellen, två poäng före Dalkurd. Örgryte kommer från en tyngre period med tre förluster och två oavgjorda på de fem senaste matcherna och senaste segern kom för mer än en månad sedan. Senast förlorade man med 1-2 borta mot Trelleborg. Till tisdagens match får Örgryte klara sig utan mittfältaren Oliver Stanisic, som är avstängd.

Dalkurd och Örgryte har mötts fyra gånger tidigare. Facit från dessa möten är tre Dalkurd-segrar och en seger för det rödkål Göteborgslaget. Senaste mötet lagen emellan vann Dalkurd med 2-1 i Borlänge i augusti 2017. Målskyttar då var Ahmed Awad och Rawez Lawan. Noterbart är att Lawan gjort mål i tre av fyra möten med Örgryte – samtliga matcher som Dalkurd har gått segrande ur. Blir det nya mål för mittfältaren på tisdag?

DALKURD FF – ÖRGRYTE IS
Tisdag 28 maj, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Farouk Nehdi
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/77/false
Truppen: