Efter 45 minuters spel var det inte mycket som pekade på en Dalkurd-seger mot Örgryte. Men laget visade upp en otrolig moral och lyckades vända 0-2 till 3-2 när domaren blåste av matchen. Det innebär att Dalkurd har två raka segrar i Superettan med sikte på att bygga på denna svit. I nästa match väntar Norrby IF på bortaplan i vad som väntas bli en tuff tillställning.

Segersviten innebär också en extra positiv känsla som sprider sig i truppen. Skadesituationen blir också bättre. Ferhad Ayaz är fortsatt indisponibel men Christopher McVey är äntligen kvitt sin lårskada och är uttagen i lördagens trupp. Robin Tranberg och Emil Berger är också tillbaka i truppen efter att ha avtjänat varsin matchs avstängning.

Lördagens motståndare Norrby IF har inlett säsongen positivt och ligger på tredje plats i skrivande stund. Borås-laget kommer till lördagens match med två raka segrar i ryggen. Faktum är att Norrby har en förlustfri svit på sex matcher och lagets senaste och enda förlust kom mot Jönköpings Södra IF med 1-7. I Norrby hittar vi bl a vår gamla skyttekung Richard Yarsuvat som så klart är en spelare att hålla koll på.

Dalkurd har mött Norrby två gånger tidigare, båda gångerna i Superettan 2017. Dalkurd vann bägge mötena; 4-1 på hemmaplan och 3-0 på Borås Arena. Förhoppningsvis är det en svit som kan förlängas i lördagens match.

NORRBY IF – DALKURD FF
Lördag 1 juni, kl 16.00

Spelplats: Borås Arena, Borås
Domare: Joakim Östling
TV: C More Live 4 och via https://www.cmore.se/sport/spel/11984705-norrby-if-dalkurd-ff
Biljetter: https://norrbyif.ebiljett.nu/Home/tickets/64/False
Truppen: