Trots stort bollinnehav och kommandot över spelet, lyckades Dalkurd inte få hål på ett väl försvarande Norrby senast. Ur en defensiv synvinkel var det dock skönt med en hållen nolla och väldigt stabilt spel överlag. Norrby lyckades inte skapa några nämnvärda chanser och det är definitivt en insats att bygga vidare på. Dalkurd har nämligen tre raka matcher utan förlust och när Halmstads BK gästar Gavlevallen på söndag, så hoppas man kunna bygga vidare på denna svit.

I truppen är stämningen fortsatt väldigt god och de senaste matchernas fina resultat speglar naturligtvis av sig på humöret i hela laget. På skadefronten ser det hyfsat bra ut. Dessvärre kommer man tvingas klara sig utan Malkolm Moënza, som ådrog sig en skada under träning i veckan. Även Ferhad Ayaz är fortsatt borta från spel. I övrigt är alla friska och krya och det är en intakt spelartrupp som tränarteamet har till sitt förfogande.

Inför säsongen tippades Halmstad att vinna Superettan, av en unison expertkår. Men HBK har haft det tufft i säsongsinledningen och sparkade sin tränare Igor Krulj för en månad sedan. Magnus Haglund har tagit över och även om det blev seger i den första matchen, har den nye tränaren också haft det svårt att få igång det halländska maskineriet. Laget kommer dock från två matcher utan förlust; senast 0-0 hemma mot Västerås SK. I Halmstad hittar vi flera välmeriterade spelare, bland annat försvararen Andreas Johansson och vår gamle mittfältare Dusan Djuric.

Dalkurd och Halmstad har mötts två gånger tidigare genom historien; det var i Superettan säsongen 2016. Då blev det 0-0 i Halmstad, medan mötet på Domnarvsvallen slutade 1-0 till Dalkurd efter mål av Predrag Randelovic.

DALKURD FF – HALMSTADS BK
Söndag 9 juni, kl 17.30

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Johan Krantz
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/spel/11986590-dalkurd-ff-halmstads-bk
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/78/false
Truppen: