Matchen mot Halmstad såg ut att sluta mållöst, när matchuret tickade upp mot 92 minuter. Men då klev Kerfala Cissoko fram och nickade in segermålet, 1-0 efter att Ahmed Awad assisterat efter en frispark. Segern var Dalkurds tredje på fyra matcher och det är ett formstarkt lag som tar sig an IK Frej på lördag, i den näst sista matchen innan sommaruppehållet.

Att stämningen är god bland spelarna är ingen överdrift. Den tunga säsongsinledningen ligger i backspegeln och laget ser med tillförsikt på framtida uppgifter. Mot Frej tvingas Dalkurd dock klara sig utan Besard Sabovic, som efter en varning mot Halmstad, är avstängd i lördagens match. Malkolm Moënza saknas också fortsatt efter sin skada och det gör även Ferhad Ayaz.

Frej har blandat och gett under våren och hemma på Vikingavallen är laget en tuff nöt att knäcka. Laget har bara en förlust på hemmaplan så här långt och det blir en klurig uppgift för Dalkurds del. I den senaste matchen, borta mot Västerås SK, blev det en 0-2-förlust för Täby-laget och de är säkerligen revanschsugna. Frej får tvingas klara sig utan mittfältaren Kim Skoglund, som är avstängd efter att ha plockat på sig tre varningar.

Dalkurd och Frej har stött på varandra många gånger genom åren, främst i Division 1 Norra och det har varit många tuffa duster lagen emellan. Historiskt sett är det ganska jämnt mellan Dalkurd och Frej, som har tagit fem segrar var på 14 tävlingsmatcher. I mötena i Superettan är det dock klar fördel för Dalkurd, som har tre segrar på fyra möten. Senast lagen möttes i tävlingssammanhang (lagen möttes i träningsmatch förra vintern, då vann Dalkurd med 2-1 i Täby) var i augusti 2017, då Dalkurd vann med 3-2 på Domnarvsvallen efter hattrick av Ricky Yarsuvat. Vi ser gärna en ny seger på lördag.

IK FREJ – DALKURD FF
Lördag 15 juni, kl 16.00

Spelplats: Vikingavallen, Täby
Domare: Fredrik Hansson
TV: C More Live 3 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11986664-ik-frej-taby-dalkurd-ff
Biljetter: https://frej.ebiljett.nu/Home/Tickets/107/false
Truppen: