Två snabba mål i första halvlek, följdes upp med ytterligare ett efter halvtid i den senaste matchen, borta mot IK Frej. Och även om hemmalaget reducerade till 1-3, var det aldrig något snack om saken. De tre poängen var lika självklara som rättvisa. Det innebär att Dalkurd har en svit på fem raka matcher utan förlust, varav två raka vinster. Med det är man det formstarkaste laget i Superettan just nu och när man tar emot Västerås SK på tisdagen, är förhoppningen att man ska kunna bättra på sviten.

Tisdagens match är den sista innan sommaruppehållet och välbehövlig vila väntar för spelarna efter matchen. Men innan dess ska man gå en tuff batalj mot Superettan-nykomlingen Västerås. Skadeläget i truppen är okej. Malkolm Moënza är tillbaka från sin skada och med i matchtruppen. Peshraw Azizi och Joseph Ceesay är dock indisponibla på grund av skada och saknas i truppen, liksom Ferhad Ayaz.

Västerås SK är tillbaka i Superettan efter ett antal säsonger utanför elitfotbollen. Laget inledde säsongen piggt med en rad positiva resultat, men har ju längre säsongen gått, hamnat längre ned i tabellen. I skrivande stund placerar sig Västerås på en tiondeplats i den tajta Superettan-tabellen. Senast spelade Västerås borta mot Degerfors och laget hade ledningen med såväl 1-0 som 2-1, men fick till slut se sig besegrade med 2-3. I den matchen skadade sig lagets målvakt Anton Fagerström, men han är tillbaka i spel och med i tisdagens match mot Dalkurd.

Dalkurd och Västerås har mötts ett flertal gånger genom åren, både i seriespel men också i träningsmatch-sammanhang. Senaste mötet hittar vi innan den här säsongen, när lagen spelade en träningsmatch i Västerås. Då vann ett hemmalaget med 2-0, mot ett Dalkurd som mest bestod av provspelare och juniorer. För senaste mötet i tävlingssammanhang får vi gå tillbaka till augusti 2015; då vann Dalkurd med 4-0. Lagen har mötts tio gånger i seriespel; där Dalkurd har sju segrar, två matcher har slutat oavgjort och där Västerås endast har en seger. Noterbart är att Dalkurd har sju raka segrar mot Västerås i tävlingsmatcher, förhoppningsvis är det en svit att bygga vidare på.

DALKURD FF – VÄSTERÅS SK
Tisdag 25 juni, kl 19.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Mirza Kazic
TV: Sportkanalen samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11987720-dalkurd-ff-vasteras-sk-fk
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/79/false
Truppen: