Sommaren 2007 anslöt 20-årige Alexander Ekblad till Dalkurd i division tre, från den dåvarande lokalkonkurrenten IK Brage. Sedan dess har ”Alex” varit Dalkurd trogen och varit med på hela den långa resan mot eliten och Allsvenskan. Men alla sagor når förr eller senare sitt slut och tiden är kommen att säga farväl till en trotjänare och den spelare som har spelat flest matcher i Dalkurd någonsin. Alexander Ekblad lämnar Dalkurd och återvänder till sin moderklubb IK Brage.

— Det är med blandade känslor jag lämnar Dalkurd. Detta är dock inget som kommer impulsivt utan det har vuxit fram under en längre tid. En saga har alltid ett slut och detta var mitt slut, säger Ekblad.

Det har blivit tolv säsonger i Dalkurd-tröjan för Ekblads del. Han har gjort över 300 matcher, tiotalet mål, burit kaptensbindeln och varit med om fyra uppflyttningar. Det har blivit många fina stunder och massor av minnen, men det är särskilt en höjdpunkt som sticker ut extra mycket för Ekblad.

— Jag har haft många fina upplevelser genom åren, men det som har gjort mest avtryck på mig var när vi blev klara för eliten för första gången och vann division 1. Min första match i Superettan med Dalkurd och debuten i Allsvenskan är andra minnesvärda stunder. Jag kommer alltid bära med mig tiden i Dalkurd, för resten av mitt liv. Jag önskar Dalkurd lycka till i framtiden och på den inslagna vägen, hälsar Ekblad.

Dalkurds sportchef Adil Kizil är tacksam över Ekblads tid i klubben och förklarar att spelaren själv har haft en önskan om att flytta hem till Dalarna.

— Vi har haft en dialog med Alexander under våren och han har haft en önskan om att flytta hem till Borlänge igen och fortsätta sin karriär där och vi vill inte stå i vägen för honom. ”Alex” har varit en väldigt lojal spelare för oss och är den spelare som har varit här under längst tid. Vi vill tacka honom otroligt mycket för hans tid här, där han har bidragit till väldigt mycket framgångar för klubben. Vi är otroligt nöjda med hans tid i Dalkurd, både som spelare men först och främst som människa, säger Kizil.

Alla i föreningen vill tacka Alexander Ekblad för hans långa och trogna tjänst. Han har varit en otroligt lojal spelare och alltid gett 110% på planen. Han har varit en ypperlig representant för Dalkurd, både på och utanför fotbollsplanen. Det har varit en ära att ha haft Ekblad i Dalkurd och vi önskar honom all lycka i framtiden. Stort tack för den här tiden ”Alex”.