Det har varit ett kortare sommaruppehåll i Superettan och spelarna har fått välbehövlig vila. Men nu är det åter dags för match och för Dalkurds del väntar en tripp ned till Göteborg och möte med Gais i en lurig match. Och även om det blev en neslig förlust mot Västerås SK innan uppehållet, så är formen god och man ser fram emot matchen med tillförsikt.

Ledigheten har också inneburit tid för rehabilitering och återhämtning för spelartruppen. Skadeläget har ljusnat något, sedan matcherna innan uppehållet. Den enda spelaren som är skadad och missar söndagens match är Malkolm Moënza. I övrigt är spelartruppen intakt och samtliga övriga spelare finns till tränarstabens förfogande.

Söndagens motståndare Gais har haft en tuff säsong så här långt och parkerar på tolfte plats i Superettan-tabellen. Formen är svag och senaste segern kom i slutet på maj månad. Inför söndagens match saknar Gais ett gäng spelare; försvararna Emil Wahlström, Alexander Angelin och Niclas Andersén, samt mittfältaren Andreas Östling är samtliga skadade. Gais har också blivit av med anfallaren Arian Kabashi, som har återvänt till Elfsborg varifrån han var på lån.

Dalkurd och Gais har mötts fem gånger tidigare genom åren och matcherna lagen emellan brukar bli händelserika. Senast lagen möttes var i oktober 2017, då Dalkurd vann med 1-0 och säkrade allsvenskt avancemang. Dalkurd har aldrig förlorat mot Gais och faktum är att man har vunnit bägge matcherna som spelats i Göteborg med samma siffror, 1-0. Kanske blir det en repris även i söndagens match?

GAIS – DALKURD FF
Söndag 14 juli, kl 15.00

Spelplats: Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Fredrik Hansson
TV: C More Live 2 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11988499-gais-dalkurd-ff
Biljetter: https://www.ticketmaster.se/event/gais-dalkurd-biljetter/534561
Truppen: