Det blev ett fantastiskt resultat för oss i omstarten av Superettan. En komfortabel insats och 5-1 blev resultatet mot Gais och med halva säsongen spelad placerar sig Dalkurd på en stabil mittenposition i tabellen, med siktet inställt mot högre höjder. Nu gäller det att ta med sig formen in i fortsättningen av säsongen. Härnäst väntar Varbergs BoIS på hemmaplan och det är ett gästande lag som har stått för en fantastisk första halva av Superettan. Så det kommer bli en tuff batalj som utspelar sig på Gavlevallen på lördagseftermiddagen.

I förra matchen mot Gais fick Frank Arhin syna sitt tredje gula kort för säsongen. Det betyder att mittfältaren är avstängd mot Varberg. Dessvärre är även Marcus Thorbjörnsson indisponibel i lördagens match. Mittbacken har ådragit sig en skada på träning under veckan och missar matchen. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel mot Varberg.

Lördagens motståndare Varberg har som bekant gjort en strålande säsong så här långt och leder Superettan komfortabelt. Även om laget har gjort det väldigt bra överlag, så är det främst på hemmaplan som laget har varit som starkast. Till lördagens match saknas anfallaren Daniel Krezic på grund av avstängning, då även han drog på sig sin tredje avstängning i senaste matchen.

När lagen möttes i våras, på västkusten, blev det dessvärre en 0-2-förlust för vår del. I mötet i Svenska Cupen i vintras, på Gavlevallen, vann dock vi med 1-0 efter ett tidigt mål av Rawez Lawan. Just på hemmaplan har Dalkurd aldrig förlorat ett möte med Varberg, där facit är en vinst och två oavgjorda matcher (1-1 och 0-0).

DALKURD FF – VARBERGS BOIS
Lördag 20 juli, kl 16.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Farouk Nehdi
TV: C More Live 3 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11988513-dalkurd-ff-varbergs-bois
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/80/false
Truppen: