Christopher McVey anslöt till Dalkurd på lån från Elfsborgs IF under våren. Försvararen startade premiären mot Östers IF men blev utvisad efter en timmes spel. Efter det åkte McVey på en skada som höll honom borta från spel under en längre period. Men under sommaren har McVey återvänt i spel och stått för väldigt fina insatser.

Det initiala låneavtalet sträckte sig fram till transferfönstrets öppnande den 17 juli. Men nu har det nåtts en lösning med Elfsborg om en förlängning av lånet, säsongen ut. Sportchef Adil Kizil, som är väldigt nöjd med att få behålla McVey, berättar om överenskommelsen:

– ”Chris” kom till oss i våras och blev skadad nästan omgående och har haft lite otur med den skadan. Så det blir nästan som ett nyförvärv inför hösten. Vi är väldigt nöjda med hur han har sett ut hos oss, den korta tid han har spelat. Så det ska bli riktigt kul att se honom under hösten. Det är en spelare som har växt hos oss och vi tror att han kan växa ännu mer. Vi vill tacka Elfsborg för en väldigt god dialog och att vi kunde lösa detta på ett mycket smidigt sätt.