Ferhad Ayaz anslöt till Dalkurd i januari 2018, inför klubbens första säsong i Allsvenskan. Med sin snabbhet och irrationalitet blev Ayaz snabbt ett offensivt hot för Dalkurd. Men nu är tiden i klubben till ända då Dalkurd säljer Ayaz till Degerfors, som han återvänder till. Totalt har det blivit 29 matcher och fyra mål för Ayaz i Dalkurd. Det senaste målet i Dalkurd-tröjan kom så sent som för två omgångar sedan, i 5-1-segern mot Gais den 14 juli.

Dalkurds sportchef Adil Kizil ger en kommentar om försäljningen av Ayaz:

— Spelaren hade en önskan om att lämna klubben och prova på en ny miljö och vi kände att vi behövde ha skäligt betalt för att kunna finna en lösning. Degerfors löste ut Ferhad från hans kontrakt med oss och vi har tre parter som är nöjda med den här dealen. Vi tackar Ferhad för hans tid i Dalkurd och önskar honom lycka till i framtiden, säger Kizil.

Vi tackar Ferhad Ayaz för hans tid i Dalkurd, som har präglats av hårt arbete och hängivenhet. Vi önskar honom ett stort lycka till i framtiden.