Kerfala Cissokos tidiga straffmål blev matchens enda i 1-0-segern mot Varbergs BoIS senast. Trots att gästerna tryckte på för ett kvitteringsmål, lyckades vi hålla undan och ta tre mycket viktiga och välbehövliga poäng. Det betyder att Dalkurd har tagit sex segrar på de åtta senaste matcherna och är i allra högsta grad med i racet om en uppflyttning till Allsvenskan. På söndag väntar ännu en tuff match mot Västerås SK på bortaplan. Kan Dalkurd hålla i sin fina svit och den fina formen?

Under veckan som har gått har Ferhad Ayaz som bekant sålts till Degerfors IF. En spelare som kommer missa söndagens match är mittfältaren Rawez Lawan, som är avstängd efter att ha dragit på sig sin tredje varning mot Varberg. I övrigt är samtliga Dalkurd-spelare tillgängliga för spel och uttagningsbara för tränarteamet.

Västerås saknar mittfältaren Jonas Hellgren och anfallaren Brian Span på grund av avstängningar. Laget spelade sin senaste match borta mot Jönköpings Södra i tisdags, vilket betyder att de har kortare vila än oss till söndagens match. I den matchen fick Västerås försvararen Boris Ljevar skadad och det är osäkert om han kommer till spel i söndagens match.

Dalkurd och Västerås möttes så sent som för en månad sedan på Gavlevallen. Efter 1-1 i halvtid så drog Västerås ifrån i den andra halvleken och vann till slut med 6-1. Någon repris på den matchen blir det förhoppningsvis inte och trots VSK-seger senast så är det fördel Dalkurd historiskt mellan lagen. På totalt elva tävlingsmatcher har Dalkurd sju segrar medan Västerås har vunnit två matcher.

VÄSTERÅS SK – DALKURD FF

Söndag 28 juli, kl 15.00

Spelplats: Solid Park Arena, Västerås
Domare: Joakim Östling
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/spel/11988825-vasteras-sk-dalkurd-ff
Biljetter: https://vskfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/8?S=0
Truppen: