Det var spelmässig Dalkurd-dominans i den senaste matchen, borta mot Västerås SK, men hemmalaget lyckades kvittera i den nionde tilläggsminuten. I ärlighetens namn var det ingen domarinsats som går till historien som någon av de bättre, men det är bara att gå vidare och hoppas på bättre resultat i lördagens hemmamatch mot Jönköpings Södra IF.

Mot Västerås blev Christopher McVey dessvärre utvisad och missar därmed matchen mot Jönköpings Södra. Däremot är det positiva nyheter att Rawez Lawan är tillbaka från sin avstängning, som gjorde att han missade just matchen mot Västerås. Vi kan också gladeligen konstatera att Malkolm Moënza är åter i full träning. Utöver McVey så saknas inga andra spelare och det är en stark trupp som tränarteamet har till förfogande.

Lördagens motståndare Jönköpings Södra, slåss liksom oss i toppen av tabellen, med sikte på allsvenskt avancemang. Laget placerar sig i skrivande stund på en femteplats i tabellen, med en poäng mer än vad vi har. Jönköpings Södra kommer till lördagens match med god form; laget är obesegrade efter sommaruppehållet med en vinst och två oavgjorda matcher. Till lördagens match saknar Jönköpings Södra de långtidsskadade försvararna Philip Wiström och Erik Moberg samt avstängde Edin Hamidovic, som är lagets bästa målskytt så här långt.

Dalkurd och Jönköpings Södra har bara mötts en gång tidigare och det var i våras, på Stadsparksvallen i Jönköping. Dalkurd gjorde en väldigt bra match men lyckades inte få hål på den storspelande ex-Dalkurdaren Frank Pettersson i Jönköpings mål. Istället avgjorde hemmalaget på tilläggstid på en tilltrasslad situation efter hörna. Det är således upplagt för en revansch när lagen möts på Gavlevallen.

DALKURD FF – JÖNKÖPINGS SÖDRA
 IF
Lördag 3 augusti, kl 16.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Granit Gerxhaliu
TV: C More Live samt via https://www.cmore.se/sport/spel/11999307-dalkurd-ff-jonkopings-sodra
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Home/Tickets/81/false
Truppen: