Det var länge en jämn match och lite av ett ställningskrig, när Dalkurd tog sig an Jönköpings Södra i den senaste omgången. Gästerna lyckades dock ta ledningen och sedan förtjänstfull försvara sin ledning, som man ökade på i den andra halvleken. En sur förlust blev resultatet och man söker revansch denna vecka, när man gästar västkusten för match mot Halmstad BK på lördagen.

Försvararen Christopher McVey blev som bekant utvisad mot Västerås SK, för två omgångar sedan. Han var avstängd i den förra matchen mot J-Södra, men nu står det klart att han har fått ytterligare en match avstängning. Han är således inte med mot Halmstad. Samma gäller för Irfan Jasarevic, som drog på sig en varning mot J-Södra och därmed har samlat på sig totalt tre varningar. I övrigt är alla spelare disponibla och vad som är extra kul är att två juniorspelare är uttagna i truppen och får åka med till Halmstad. Det handlar om försvararen Salomon Muhizi och yttern Arash Motaraghebjafarpour, som bägge är 16 år gamla.

Lördagens motståndare Halmstad har haft en tuff säsong så här långt och istället för att slåss om topplaceringar, har laget fått rikta in sig på att undvika ett negativt kval. I dagsläget ligger laget på elfte plats, sex poäng bakom oss. Senast förlorade laget borta mot Örgryte IS med 1-3 och i den matchen fick mittfältaren och ex-Dalkurdaren Dusan Djuric utgå med en skada. Det är oklart om han kommer till spel i lördagens match.

Dalkurd och Halmstad har mötts tre gånger tidigare och i det senaste mötet, i våras, vann vi med 1-0 efter ett mycket sent mål av Kerfala Cissoko. Dalkurd har två 1-0-segrar och ett oavgjort resultat (0-0) i mötena med Halmstad. Förhoppningsvis är det en positiv svit som fortsätter även efter lördagens match.

HALMSTAD BK – DALKURD FF

Lördag 10 augusti, kl 16.00

Spelplats: Örjans Vall, Halmstad
Domare: Mirza Kazic
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/spel/11999890-halmstads-bk-dalkurd-ff
Biljetter: https://hbk.ebiljett.nu/Home/Tickets/144/false
Truppen: