Dalkurd har gjort klart med den 17-årige mittbacken Christoffer Styffe, som närmast ansluter från FC Djursholm. Mittbacken har varit i träning med A-laget under några dagar och berättar att han har fått ett gott intryck av föreningen.

— Det är enormt roligt att vara här. Det är ett annat steg och är mer professionellt, alla träningar och hur det är i omklädningsrummet är det alltid hög nivå på. Det är ett bra nästa steg i min karriär, säger Styffe och fortsätter:

— Alla har varit otroligt snälla och har välkomnat mig på ett bra sätt. Både i omklädningsrummet första dagen men även på träningarna så har jag blivit väl omhändertagen.

Christoffer Styffe har tidigare bland annat tillhört AIK:s ungdomsakademi, men den senaste tiden har han som bekant spelat i FC Djursholm. Under året har han främst tillhört föreningens U19-lag, som spelat i den norra allsvenska serien, men också varit med och tränat och spelat match med föreningens A-lag.

— Jag är mittback, men jag har spelat mittfältare egentligen hela mitt liv. Jag spelade anfallare när jag var lite yngre också. Men för ett år sen ungefär fick jag pröva på att spela mittback och det passar mig. Jag gillar att spela med fötterna, inga långbollar utan jag gillar att spela ut ur situationer. Det är min spetskvalitet, skulle man kunna säga, säger Styffe.

Dalkurds sportchef Adil Kizil är väldigt nöjd med att ha lyckats knyta till sig Christoffer Styffe.

— Christoffer har varit här och tränat med oss i ett par veckor den senaste tiden. Under den här tiden har han visat jättefina kvalitéer. Han har kommit in, kört på och verkligen anpassat sig till nivån väldigt fort. Vi tror att på kort sikt kan han hjälpa till, då vi redan har en ganska tunn trupp, men på lång sikt tror vi att det här kan bli väldigt bra. Det är en spelare som är extremt talangfull, som har en bra grund och är redan nu väldigt långt fram i sin fotboll. Det ska bli kul att se Christoffer hos oss, säger Kizil.

Christoffer Styffe har skrivit på ett kontrakt med Dalkurd som sträcker sig över 3,5 år och han kommer att bära tröjnummer 22.