Två tveksamma mål i den första halvleken blev för svåra att ta igen för oss i den senaste matchen borta mot Halmstad BK. Men det är bara att ta nya tag, när man tar emot Gais på hemmaplan på söndagen. Lagen möttes för bara ett par veckor sedan i Göteborg och då vann vi med 5-1. Men efter det har Gais bytt tränare och genomgått en del förändringar i spelartruppen så det blir ett annorlunda lag, än för några veckor sedan, som reser till Gavlevallen.

Mot Halmstad blev bland andra målvakten Andreas Andersson och anfallaren Simon Alexandersson varnade, vilket betyder att de bägge står på tre gula kort var och är avstängda mot Gais. Det innebär att Filip Anger får ställa sig mellan stolparna och därmed göra Superettan-debut. Utöver Andersson och Alexandersson är truppen intakt och samtliga spelare är disponibla för spel. Under veckan som gått har Dalkurd gjort klart med försvararen Christoffer Styffe, som går in i matchtruppen.

Motståndarna Gais har som sagt haft en stor spelaromsättning under sommaren. Arian Kabashi och Nikola Asceric har försvunnit, men laget har förstärkts med hela sex spelare; Måns Saebbö, Henrique Moura, Haris Cirak, Paulo Marcelo, Boris Lumbana och Aaron Drinan. Gais har även bytt tränare under sommaren och numera är det Patrik Ingelsten som leder laget. Mot Dalkurd får Gais klara sig utan vår gamle mittfältskrigare Predrag Randelovic och försvararen Niclas Andersén som bägge är avstängda.

Dalkurd har ett fint facit mot Gais genom åren. Lagen har mötts sex gånger tidigare (5 ligamöten och ett cupmöte) och Dalkurd har fyra vinster medan två matcher har slutat oavgjort. Noterbart är att de tre senaste mötena har slutat med Dalkurd-seger.

DALKURD FF – GAIS
Söndag 18 augusti, kl 15.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Fredrik Hansson
TV: Sportkanalen och via https://www.cmore.se/sport/spel/12000021-dalkurd-ff-gais
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Tickets/Choose/82?S=0
Truppen: