Nu duggar matcherna tätt. Det är bara två dagar sedan Dalkurd besegrade Gais komfortabelt med 3-0 och i ärlighetens namn kunde och borde segern varit än större. Men det blev tre sköna poäng och det är det allra viktigaste. Nu ligger istället fullt fokus på onsdagens match i Svenska Cupen, borta mot division 2-laget FC Gute. Matchen ingår i Svenska Cupens andra omgång och segraren blir klar för spel i Svenska Cupens gruppspelsomgång, som inleds i februari nästa år.

I helgen väntar en tuff bortamatch i Superettan mot Mjällby AIF och ett par spelare vilas därför inför den matchen. Försvararna Dillan Ismail, Robin Tranberg och Rawez Lawan stannar hemma och åker inte med laget ned till Gotland för cupmatchen. Mittfältaren Besard Sabovic är också indisponibel, då han är i Dalkurd på ett samarbetsavtal med Djurgårdens IF och han får därmed inte representera oss i Svenska Cupen. Det lämnar tränarteamet med en trupp på femton spelare, som ska försöka ta Dalkurd vidare i cupen.

Vår cupmotståndare FC Gute håller till vardags till i Division 2 Norra Svealand, där laget i skrivande stund placerar sig på nionde plats. FC Gute besegrade division 4-laget Vendelsö IK med 8-1 i omgång 1, för att ta sig till denna match. Men i seriespelet är lagets form sisådär och i helgen spelade man 0-0 hemma mot Kvarnsvedens IK. Trots den hållna nollan senast; tittar man på statistiken har laget släppt in näst flest mål i sin serie, 42 stycken. Framåt är det något bättre och vi kan konstatera att vi får se upp med anfallaren Villiam Dahlström, som har stått för 13 av FC Gutes 26 mål den här säsongen.

Onsdagens cupmöte är det allra första mötet mellan klubbarna. Trots att det skiljer två divisioner mellan klubbarna är det inget tal om underskattning. Förra året tog vi oss an Karlbergs BK från samma serie, i motsvarande match i Svenska Cupen, och det blev en jämn och tuff match, som gick till förlängning. Förhoppningsvis blir det inte en lika nervig tillställning denna gång.

FC GUTE – DALKURD FF

Onsdag 21 augusti, kl 18.30

Spelplats: Gutavallen, Visby
Domare: Ozan Camlibel
TV: Matchen sänds inte på någon TV-kanal.
Biljetter: Inget förköp, biljetter säljs i entrékassorna på Gutavallen. Priser: Vuxen: 100 kr, Pensionär/ungdom: 40 kr, barn/yngre ungdomar under 16 år: fri entré
Truppen: