Det blev en tripp ned till Gotland i mitten på veckan, för cupmatch mot öns stolthet FC Gute. Hemmalaget, som i vanliga fall håller till i division 2, bjöd på en hård kamp men i slutändan blev det ändå en 4-2-seger, som tar oss vidare till Svenska Cupens gruppspel som går av stapeln i februari/mars nästa år. Ytterst viktigt för förberedelserna inför nästa säsong. Vi lägger cupmatchen till handlingarna och fokuserar istället på söndagens tuffa bortamatch mot serieledande Mjällby AIF.

Läget i truppen har ljusnat något och såväl Andreas Andersson som Simon Alexandersson är åter tillbaka i truppen efter sina avstängningar. Däremot får Dillan Ismail stå över söndagens match, då han är avstängd. Även Julius Brekkan missar matchen mot Mjällby på grund av sjukdom. I övrigt är det en intakt trupp som reser ned till Blekinge. Ahmed Awad är i toppslag för närvarande. Söndagens två mål mot Gais följdes upp med ytterligare två mål mot FC Gute. Kan ”Ache” fortsätta målandet även mot Mjällby?

Mjällbys två senaste matcher i Superettan har varit på bortaplan och räknar vi in onsdagens cupmatch mot Husqvarna FF (vinst 4-0) så har laget spenderat sina tre senaste matcher på bortaplan. Men nu återvänder Mjällby till Strandvallen, där man är erkänt starka. Laget har endast tre poängtapp på tio matcher på hemmaplan (ett kryss och två förluster). Mjällby har förstärkt truppen under sommaren med bland annat tidigare Dalkurd-spelaren Michael Omoh.

Dalkurd har stött på Mjällby en gång tidigare och detta var i våras, på Gavlevallen. Joseph Ceesay gav oss ledningen innan Mjällby kvitterade. I slutminuterna slog dock Kerfala Cissoko till med ett vackert mål, vilket gav oss de tre poängen i matchen. Kan vi hoppas på en repris på söndag?

MJÄLLBY AIF – DALKURD FF
Söndag 25 augusti, kl 15.00

Spelplats: Strandvallen, Hällevik
Domare: Granit Maqedonci
TV: C More Live 3 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/12000066-mjallby-aif-dalkurd-ff
Biljetter: https://www.tickster.com/sv/events/v8ep3tukr6zg8e2/2019-08-25/mjallby-aif-vs-dalkurd
Truppen: