På ett rejält blåsigt Domnarvsvallen kammade vi dessvärre noll. Efter 1-1 i halvtid gjorde IK Brage två mål i den andra halvleken och en intensiv press mot slutet, till trots, lyckades vi inte få in fler bollar i mål. Men den matchen läggs till handlingarna och vi lägger allt vårt fokus på lördagens möte med Östers IF i den 24 omgången i Superettan.

Inga spelare drog på sig några avstängningar eller skador i den senaste matchen, vilket ger tränarstaben en tacksam situation inför lördagens match. Samtliga spelare i truppen finns till deras förfogande och redo att jaga tre poäng mot tabelljumbon Öster.

Småländska Öster har haft en riktigt tung säsong. Många tippade laget högre upp i tabellen, framför allt efter fina insatser i Svenska Cupen i vintras. Men laget parkerar på jumboplatsen i Superettan och det börjar bli bråttom för laget att plocka poäng för att undvika nedflyttning. Senast förlorade man med 0-2 hemma mot Jönköpings Södra. Till lördagens match får man klara sig utan avstängde försvararen Fredrik Lundgren samt skadade anfallaren James Keene..

Dalkurd och Öster möttes i premiären, där matchen slutade 0-0 efter att Andreas Andersson bland annat räddat en straff. Lagen har, bortsett från vårmötet i år, mötts två gånger tidigare, säsongen 2017. Då vann vi med 2-1 på bortaplan och Öster replikerade genom att vinna med samma siffror på Domnarvsvallen.

DALKURD FF – ÖSTERS IF
Lördag 21 september, kl 16.00

Spelplats: Gavlevallen, Gävle
Domare: Antti Kanerva
TV: C More Live 5 samt via https://www.cmore.se/sport/spel/12490924-dalkurd-ff-osters-if
Biljetter: https://dalkurd.ebiljett.nu/Tickets/Choose/84?S=0
Truppen: