Dalkurds sportchef Adil Kizil lämnar klubben efter säsongen, då han är klar för Helsingborgs IF där han ska arbeta som chefsscout från och med nästa säsong.

— Det känns självklart lite speciellt eftersom jag nästan har tillbringat halva mitt liv i klubben, säger Kizil i en kommentar om att lämna Dalkurd.

Adil Kizil har varit med ända sedan klubben grundades 2004. Han inledde sin Dalkurd-karriär som målvakt och var med och spelade upp klubben från division 6 hela vägen upp i division 1 innan han la målvaktshandskarna på hyllan på grund av en skada. Efter en kort period som målvaktstränare blev Kizil utsedd till sportchef i november 2012, en roll som han har haft ända sedan dess. Beslutet att lämna sportchefsrollen och Dalkurd har inte varit lätt, men något som har vuxit fram under en tid.

— Egentligen så har tankarna funnits där i ett år ganska exakt. Men efter nedflyttningen från Allsvenskan kände jag ett ansvar gentemot klubben, att hjälpa till så att fallet från Allsvenskan inte skulle bli så hårt. Jag bestämde väl mig att det skulle bli min sista säsong i somras utan att prata om det, förklarar Kizil.

Med över ett decennium i Dalkurd är det ingen överdrift att påstå att klubben har blivit en del av Adil Kizils liv. Det är få förunnat att vara med på en liknande resa, som Dalkurd har gjort och något som Kizil naturligtvis är stolt över.

— Jag är väldigt nöjd med min tid i klubben. Jag har fått varit med om en otrolig resa både som spelare och sportchef. Dalkurd har betytt otroligt mycket för mig. Det är här jag har jag har blivit formad till den jag är idag och det kommer jag vara evigt tacksam för, berättar Kizil.

Under de sju år som Adil Kizil varit sportchef i Dalkurd har han varit med om att både värva in, men också sälja flertalet spelare. Han har varit med och byggt upp slagkraftiga Dalkurd-upplagor som har avancerat både från division 1 men också från Superettan till Allsvenskan. Men det är en spelaraffär som han är mer än vanligt nöjd med.

— Vi har haft många väldigt duktiga spelare hos oss så det är en väldigt svår fråga. Men att slå ett transferrekord när vi sålde Mohamed Buya Turay är något man alltid kommer att minnas, säger Kizil.

Femton år i en och samma förening innebär så klart att man har varit med om mycket, både på gott och ont. Det finns många positiva minnen att ta med sig, särskilt då denna period innefattar sex stycken seriesegrar och sju uppflyttningar. Men för Adil Kizil är en händelse lite extra minnesvärd.

— Det finns otroligt många fina minnen, men när domarna blåste av matchen hemma mot GAIS och vi blev klara för Allsvenskan var det sagolikt. Det ögonblicket går inte att beskriva, berättar Kizil.

Tiden i Dalkurd är över för Adil Kizil, åtminstone för den här gången. Nya äventyr och utmaningar väntar, men han kommer fortsätta hålla ett öga på klubben även i framtiden och han har en sista hälsning till alla som stöttar klubben:

— Jag vill tacka alla för de här fina åren och jag hoppas ni kan kraftsamla för nästa säsong när laget spelar i Uppsala. För ni betyder mer än ni tror. Sen får vi se om våra vägar korsas igen i framtiden. Bijî Dalkurd!

Processen med att tillsätta en ny sportchef har inletts och en lösning kommer att presenteras inom kort.