Ett långt landslagsuppehåll är äntligen till ända och nu väntar en spännande slutspurt i Superettan. Tre omgångar återstår och det står mycket på spel på sina håll. För vår del lever fortfarande det allsvenska kvalhoppet då vi har en liten chans att blanda oss i den kampen. Men då krävs full pott i de återstående matcherna, samtidigt som vi ska ha med oss rätt resultat i övriga matcher. Första matchen ut för vår del är en bortafajt mot BP, som slåss för sin överlevnad i den näst högsta serien.

Spelartruppen har spenderat uppehållet med dels vila men också kurering och förberedelser inför avslutningen. Samtliga spelare är friska och redo för slutspurten. Men mot BP saknas dessvärre Joseph Ceesay, då han är avstängd. I övrigt är det en intakt trupp som gör den korta resan ned till västra Stockholm på lördag.

Stockholmsklubben BP ligger inför matchen på en av två nedflyttningsplatser och slåss febrilt för att ta sig över strecket. Laget har tappat något i form och kommer till denna match med tre raka förluster, som föregicks av två stycken trepoängare. BP saknar avstängde mittfältaren Markus Gustafsson i lördagens match, samt de båda skadade spelarna Johan Falkmar och Samuel Svenlén.

Det här är tredje säsongen i rad som Dalkurd och BP stöter på varandra i seriespel och vi har traditionellt sätt haft svårt på Grimsta IP. BP har vunnit samtliga tre tävlingsmatcher lagen emellan (två seriematcher och en cupmatch) på Grimsta IP. Vårmötet uppe i Gävle slutade också den med en förlust, 0-4. Så det är verkligen läge för revansch i lördagens match.

IFBP – DALKURD FF
Lördag 19 oktober, kl 16.00

Spelplats: Grimsta IP, Stockholm
Domare: Farouk Nehdi
TV: Via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: Via https://bp.ebiljett.nu/Tickets/Choose/148?S=0. BP spelar dubbelmatch (både herrar och damer) på lördag och säljer därför biljetter till vår match som dubbelbiljett. Biljetterna kostar 50 kr online och 100 kr på plats, så det rekommenderas att man köper sin biljett på webben. Notera att det inte finns någon specifik bortasektion i matchen. BP har dock meddelat oss att Dalkurd-klacken hänvisas till sektion F, man får köpa biljett på sektionerna C-E men ställa sig på sektion F.
Truppen: