Efter att Adil Kizil annonserat att han lämnar Dalkurd FF och rollen som sportchef efter säsongen har arbetet pågått med att finna en ersättare. Nu står det klart att Dalkurds nya sportchef blir Gazmend Bahtiri, som har en karriär både som spelare men också som sportchef. Bahtiri tar över sportchefsrollen i klubben från och med 1 november.

— Det känns väldigt roligt! För mig själv så är det en dröm som har gått i uppfyllelse att tillhöra en elitförening. Så det känns väldigt inspirerande och det är ett spännande uppdrag, säger Bahtiri i en första kommentar.

Bahtiri är 29 år gammal och inledde sin fotbollskarriär i IFK Norrköping innan han gick vidare till IFK Ölme i division 3. Därefter har det blivit spel i klubbar som Carlstad United, Karlstad BK och i norska Nybergsund. Höjdpunkten i karriären kom 2012, när Bahtiri gjorde 12 mål på 21 matcher från sin mittfältsposition i Karlstad BK i division 1. Efter spelarkarriären har Bahtiri bland annat arbetat som sportchef i Karlstad BK.

— Jag skulle beskriva mig själv som en fotbollsnörd. Jag har en bakgrund som fotbollsspelare men också som sportchef i Karlstad BK, som spelar i division 1 idag. Som spelare har jag varit i IFK Norrköping, IFK Ölme, Carlstad United, Karlstad BK och i Nybergsund i Norge, berättar Bahtiri och fortsätter:

— Jag älskar att både spela och titta på fotboll. Mitt favoritlag är FC Barcelona och fotbollen som jag influeras, inspireras och tilltalas av är den typen av fotboll. Det är också en typ av fotboll som Dalkurd vill spela och där tycker jag att vi matchar varann väldigt bra. Det ska vara en positiv fotboll, det ska vara underhållande för fansen men framför allt är det en typ av fotboll som ska ge resultat, säger Bahtiri.

En längre intervju med vår nya sportchef kommer inom kort.