En riktigt bra första halvlek följdes upp av en mindre bra andra halvlek i den senaste matchen mot BP. 1-0-ledningen förbyttes också mot en 1-2-förlust men det är ett revanschsuget Dalkurd som reser ned till Göteborg för möte med Örgryte IS på måndagskvällen.

Mot BP saknades Joseph Ceesay på grund av avstängningen, men den vindsnabbe yttern är åter tillbaka i spel och med i måndagens matchtrupp. Samtliga spelare är i spel och det är en fulltalig trupp som finns till tränarstabens förfogande i säsongens näst sista match.

Örgryte har haft en svajig säsong så här långt, men var fram tills ett par omgångar sedan med i racet om uppflyttning. Men en överraskande förlust borta mot Syrianska och ett oavgjort resultat hemma mot Degerfors senast betyder att göteborgarnas chanser till allsvenskt spel 2020 är helt borta.

Vårmötet mellan Dalkurd och Örgryte blev en minnesvärd historia. Göteborgarna ledde med 2-0 i halvtid men en vi stod för en imponerande vändning i andra halvlek och vann med 3-2. Lagen har annars mötts fem gånger tidigare, samtliga gånger i Superettan, och Dalkurd har fyra segrar medan Örgryte har en seger.

ÖRGRYTE IS – DALKURD FF
Måndag 28 oktober, kl 19.00

Spelplats: Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Farouk Nehdi
TV: C More Live 2 samt via https://www.cmore.se/sport/fotboll/dalkurd-ff
Biljetter: https://www.ticketmaster.se/event/orgryte-is-dalkurd-biljetter/528075
Truppen: