Ahmed Awad inledde sin Dalkurd-karriär i ungdomsleden. Men under säsongen 2010, när Dalkurd spelade i division 1, fick en 18-årig Awad chansen i A-laget. Sedan dess har Dalkurd och Awad varit synonymt med varandra och följt varandra mot elitfotbollen. Men alla vackra sagor har ett slut och det har blivit dags att säga farväl till en kulturbärare och den främste målskytten i föreningens historia. Awads kontrakt med Dalkurd går ut efter säsongen och han lämnar klubben då. Under söndagen spelar han sin sista match i Dalkurd-tröjan, i alla fall för den här gången.

— Det är mycket känslor, det är sorgligt att det är min sista match för klubben jag representerat största delen av min uppväxt. Men allt i det här livet har ett slut. Jag är tacksam över mina tio år i klubben och önskar dem all lycka i framtiden, säger Awad.

Tio år i Dalkurd har inneburit över 200 matcher, över 70 mål och två uppflyttningar för Awad. Det har blivit otaliga minnen och oförglömliga stunder i Dalkurd-tröjan men ett minne sticker ut där Awad var högst delaktig i framgången.

— Jag har haft många fina minnen men den som är allra starkast är när vi gick upp till allsvenskan, berättar Awad.

Under sin tid i Dalkurd har Awad vuxit ut till att bli en publikfavorit. Kärleken har varit ömsesidig och Awad har en sista hälsning till supportrarna.

— Jag vill bara säga att jag älskar dem så mycket och jag vill tacka för allt stöd de har gett mig under alla år. Jag önskar dem all glädje och hoppas att de får fira avancemang till allsvenskan snart igen, avslutar Awad.

Ahmed Awad kommer att tackas av innan morgondagens match mot Degerfors IF. Se till att vara på plats i tid!