När Peshraw Azizi anslöt till Dalkurd inför säsongen 2011, befann sig klubben i division 1. ”Pasha” blev tidigt en stöttepelare i försvaret och växte fram som en ledare. Inför säsongen 2014 blev han utsedd till lagkapten och det är en roll han har haft ända sedan dess. Nu har dessvärre tiden kommit att säga farväl till en lagkapten, en ledare och en trotjänare. Peshraw Azizi lämnar Dalkurd efter säsongen, då hans kontrakt med klubben löper ut. Söndagens match mot Degerfors IF blir således ”Pashas” sista i Dalkurd-tröjan.

— Det är en mycket speciell känsla. Det är en dag som jag inte har tänkt på så mycket, men nu är den här. Det blir säkert en hel del känslor och tankar som kommer att snurra runt under hela dagen. Det är en bok med många fantastiska sidor som skrivits under nio år, som nu ska stängas igen. Jag kommer att göra mitt bästa för att ta vara på dagen och skapa ett sista minne med mina grabbar i laget och för våra fans, säger Azizi och fortsätter:

— Det är många minnen som skapats under de här åren. Resan till Kurdistan var mycket speciell och jag kommer alltid att bära med mig det minnet. Andra minnen är avancemangen som vi har gjort och alla människor som vi har träffat och skapat en relation med, berättar Azizi.

Peshraw Azizi har varit med och klättrat från division 1 till Allsvenskan med Dalkurd. Under hans tid i Dalkurd har han blivit mer eller mindre synonym med klubben och en stor favorit bland supportrarna.

— Jag vill tacka supportrarna för de här åren. Jag är glad över att ha träffat er och gjort denna resa tillsammans med er. Ni kommer för alltid vara en del av mig, avslutar ”Pasha”.

”Pasha” kommer att tackas av i halvtid i morgondagens match mot Degerfors IF. Se till att vara på plats och ge honom en fin avtackning!