Dalkurd FF och Robin Tranberg går skilda vägar efter tre år. Tranbergs kontrakt med Dalkurd går ut efter säsongen och klubben har beslutat att inte erbjuda någon förlängning av kontraktet.

— Under sin tid i Dalkurd har Robin varit en mycket professionell spelare och en väldigt omtyckt person. Han har gjort sitt yttersta för att Dalkurd ska nå de mål som klubben satt upp de senaste åren. Vi tackar honom för den här tiden och önskar honom all lycka i framtiden, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Robin Tranberg anslöt till Dalkurd inför säsongen 2017. Han blev snabbt en viktig kugge och var given i lagets trebackslinje under säsongen 2017 och en bidragande orsak till att Dalkurd tog klivet upp i Allsvenskan för första gången i föreningens historia. Genom sin tid i Dalkurd har Tranberg blivit en ledargestalt och varit en god förebild såväl på som utanför fotbollsplanen och bidragit med professionalitet, hängivenhet och hårt arbete. Totalt blev det 82 matcher och sex mål för Tranberg i samtliga turneringar under hans tre år i Dalkurd.

— Det känns såklart vemodigt att lämna Dalkurd efter tre väldigt fina år. Nu känner jag att det är dags att blicka vidare i karriären oavsett hur tråkigt det känns att lämna, säger Robin Tranberg och fortsätter:

— Vi har haft otroligt härliga spelargrupper varje år med fantastiska karaktärer. Jag vill minnas tillbaka till det allsvenska avancemanget som mitt absolut finaste minne i Dalkurd och även i karriären men även ett otroligt lärorikt år i Allsvenskan. Sedan vill jag även passa på att tacka varenda person jag har stött på i och runt om föreningen som har bemött mig otroligt bra, varenda supporter i och utanför Sverige som har stöttat oss antingen på plats eller från distans. Även de olika konstellationerna i ledarstaben jag har haft som har gett mig ett otroligt stort förtroende varje år. Sist vill jag även tacka mina underbara lagkamrater jag har haft genom åren. Utan er hade jag inte varit någonting. Jag kommer minnas och se tillbaka på den här tiden med stolthet och glädje. Biji Dalkurd!

Vi tackar Robin Tranberg för den här tiden och önskar honom all lycka med den fortsatta karriären!