Svenska Spel delar årligen ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten och föreningslivet i Sverige genom projektet Gräsroten. I år får medlemsklubbarna i Svensk Elitfotboll totalt 11 miljoner kronor och av dessa pengar tillfaller 174 091 kronor oavkortat till Dalkurd FF:s ungdomsverksamhet.

— Gräsrotspengarna från Svenska Spel betyder väldigt mycket för oss. Vi har en ungdomsverksamhet som bara är ett år gammal och vi har inte hunnit etablera oss i Uppsala ännu vilket gör att sponsorintäkterna inte kommit igång på allvar. De här pengarna hjälper oss att hålla nere avgiften för våra barn och ungdomar. Stort tack till våra supportrar som valt att stötta oss genom att ange Dalkurd FF via spelkortet, säger en glad Einar Brekkan, tillförordnad akademiansvarig i Dalkurd FF.

Gräsroten är Svenska Spels projekt som varje år delar ut 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Alla som spelar hos Svenska Spel och som har ett spelkort kopplat till Dalkurd FF bidrar genom sitt engagemang till hur mycket pengar som tillfaller föreningen. Med andra ord, varje gång du använder ditt spelkort så genererar du poäng till Dalkurd FF, poäng som sedan omvandlas till pengar i slutet av året som föreningen får från Gräsroten. Stort tack till alla som har kopplat sitt spelkort till Dalkurd FF!