Den 19-årige mittfältaren Gustav Berggren ansluter till Dalkurd på ett tvåårskontrakt. Berggren har under den senaste tiden tränat med Dalkurd och imponerat. Han kommer närmast från AIK, där han har tillhört såväl U19-laget som A-laget.

— Gustav har farten och bollkontrollen som sin spets och hans egenskaper kommer att hjälpa oss att utveckla vårt offensiva spel. Han kommer passa bra in i sättet som vi vill spela på. Han är i en ung ålder och det finns en stor potential att utveckla vidare. Vi är stolta och glada att ha Gustav här hos oss, säger sportchef Gazmend Bahtiri.

Gustav Berggren är uppvuxen i södra Stockholm, där han även inledde sin fotbollskarriär i Mälarhöjden IK. 2016, när Berggren var 16 år gammal, gjorde han sin A-lagsdebut när han fick spela säsongens avslutande match mot Segeltorps IF i division 4. Säsongen därpå var Berggren ett givet inslag i A-laget och gjorde elva matcher, innan han värvades av AIK sommaren 2017. I AIK har han tillhört såväl U17 som U19, där han har varit en viktig kugge. Men Berggren har också fått chansen i A-laget, där han både har tränat men också fått spela matcher. Totalt har det blivit tre stycken A-lagsmatcher i AIK för Berggren.

— Det känns bra och riktigt kul att vara här. Jag har fått ett gott intryck av klubben under tiden jag varit här och jag vet att Dalkurd är ett spelande lag, som vill rulla boll och spela en offensiv fotboll. Det är något som passar mig väldigt bra, säger mittfältaren.

Gustav Berggren beskriver sig själv som en vänsterfotad innermittfältare som är bollskicklig och som gillar att styra spelet. Det väntar ett längre uppehåll innan säsongen 2020 på allvar drar igång och Berggren berättar att han ser fram emot nästa säsong, där han kan ta ytterligare steg i sin utveckling.

— På det personliga planet hoppas jag att jag får mycket speltid, kan utvecklas och ta steget till seniorfotbollen. Sen hoppas jag naturligtvis att vi som lag kan göra bra resultat nästa säsong, säger Berggren.